Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az első horgászatunk

 Sziasztok Kedves Ólvasók!

 

Ez az írás arról fog szólni hogy milyen volt az AD Pecaclub.hu 2012 évi első horgászata a Dombóvári Szállásréti-tavon. Először is azzal szeretém kezdeni a beszámolót, hogy ez a tó nem a nagy tavak közé tartozik, amik a város(falu) szélén található, hanem,majdnem a város közepén házakkal és utakkal körbevett helyen. De, ha valaki nem "kapitális" halakat szeretne fogni hanem, éppen másnap ebédre, vagypedig csak a hobbijának szeretne kicsit élni  annak ez a tó tökéletesen megfelel. Térkép--->Térkép

Akkor el is kezdem elmesélni a nagy,mondókámat.

Kezdjük ott hogy vasárnap este, úgy döntöttem hogy szombaton reggel elmegyek horgászni. Gondolkodtam rajta hogy mikor mennyek, de végül arra jutottam hogy reggel 5:30 kor felkelek összekészülödők és elindulok a jó tavaszinak mondható időben lógatni:)

Bedobás előtt

Így is tettem reggel felkeltem össekészítettem az ennivalóm innivalóm felöltöztem és elindultam. Amikor oda értem a tó hoz lepakoltam egy kis asztalra és bekevertem az etető anyagot. (lényeges hogy az etetőanyagot ne horgászat elött egy nappal keverjük be hanem aznap, a TÓ VIZÉVEL!) Az etető anyag nem másból ált mint epres, és kókuszos etetőanyag keverék és egy kis csemegekukorica. Az etetőanyag bekeverésekor, kb 2-3 dl vízzel kevertem össze az 1-1 kg etető anyagot és utána mintha tésztát gyúrnűnk össze dolgoztam a 2 fajta etető anyagot. Amikor késsz lettem az etetőanyaggal, elkeztem össze szerelni a botokat. Az egyik bot egy 260cm D.A.M. 50g dobósúlyú teleszkópos horgász bot volt. Amire 2 horgot rácsos etetőkosarat kötöttem, a 2 horog, 8-as méretű volt. A másik bot szintén egy D.A.M. 300cm 30-60g dobósúlyú horgászbot, amin egy horog és gubancgátló csővel ellátott etető kosár van, a horog 8-as méretű volt.

img_20120317_075709.jpg